Наскоро  популярният новинарски сайт Reddit проведе интересна дискусия за негативните

...
Наскоро  популярният новинарски сайт Reddit проведе интересна дискусия за негативните
Коментари Харесай

9 знака, които крещят „Аз НЕ съм добър човек!“

Наскоро  популярният новинарски уебсайт Reddit организира забавна полемика за отрицателните качества, които ни карат да заобикаляме даден човек. Потребителите споделят свои прекарвания и усещания от хора, с които поддържат връзка и кои техни черти ги отблъскват. Ето лист с качества, които могат да дефинират един човек като „ неприятен “ съгласно това проучване:
1. Бягате от отговорност.
Да избягваш отговорност и да оставяш различен „ да заплати сметката “ е едно от най-отблъскващите качества съгласно Reddit. Страхът от вдишване на всевъзможен тип отговорност може да аргументи психическо разстройство. Човек може да получи паник офанзива, в случай че разбере, че неумишлено би трябвало да дава отговор за нещо.
Причините за това може да са:
*непоносимост към негативни страсти
*липса на кураж
*ниско самочувствие
*страх от неточности и неуспех.

2. Не търпите рецензия.
 5 истини за хората 5 истини за хората
Човекът е доста комплицирано организиран субект със комплицирани системи, а най-сложната система е мозъкът. Той е  един от най-често изследваните ор...
Никой не обича да го подлагат на критика. Това наскърбява и наранява. Има хора, които не могат да одобряват и най-малка рецензия. Ако сте отворени към нова информация, вие сте способни да се променяте към по-добро. Не приемайте рецензията или особеното мнение като персонална офанзива.

3. Подигравате се на външния тип на хората.
Хората постоянно се наскърбяват един различен умишлено, а прочувствените белези остават за дълго. Да, всеки има потребност да се почувства неповторим и друг от другите, само че унижението не е верният метод. Да се присмивате на някого поради външността може да сътвори огромен проблем и за двете страни. Невинаги може да контролирате гнева си, когато някой ви се присмива или унижава. Ако изпаднете в такава обстановка, не отвръщайте непринудено, по-добре отминете с безмълвие.

4. Не можете да се извинявате.
Ако другите ви се извиняват, е ок, само че вие не може да се извините на някого, който сте наранили. Вместо опрощение, ставате нападателни. 

5. Не се отнасяте с почитание към хората и работата им.
Липсата на почитание към другите и обезценяване на труда им е несъмнено качество, че хората ще ви заобикалят.

6. Двулични сте.
Срещате някого, който е толкоз благ с вас, кани ви на кафе, а след това разбирате, че е приказвал срещу вас. Чисто изменничество! Може би подобен вид хора в действителност не ви харесват, само че нямат край себе си други близки сега или просто се опасяват от експанзия и борба.
 7 знака, че против вас стои неприятен човек 7 знака, че против вас стои неприятен човек
Много хора нямат нюх за индивида против тях, с който си споделят и не могат да усетят тъкмо дали са доброжелателни към тях или тъкмо о...
7. Имате условия към останалите, само че не и към себе си.
Лицемерието не е резултат от двойни стандарти, а искания да имате един стандарт, който въобще не спазвате. Да говорите едно, а да вършите друго, е постоянно срещано.
Защо се случва по този начин:
*най-добрият метод да си спечелите известност на почтен човек е да се държите почтено. Лесно е да се каже, мъчно да се направи.
*самозаблуда: хората са склонни да имат високо мнение за себе си и да не виждат минусите и слабостите си
*според психолозите хората са доста точни в преценката си за другите, само че в никакъв случай към себе си.

8. Никога не давате бакшиш, въпреки да имате опция.
Психолозите считат, че един човек може да се дефинира доколко е екстроверт по бакшиша, който оставя. Колкото по-открит и разговорлив е, толкоз по-голям бакшиш оставя.

9. Завиждате, даже и за дребни неща.
Хората постоянно завиждат на всеки непознат триумф, даже и на най-хубавите си другари. Всеки може да завижда от време на време, само че напълно друго е да развалите насладата от нечия победа или триумф. Според теорията на Дарвин за еволюцията хората се държат по този начин, с цел да усилят възможностите си за лично оцеляване.
Разбира се, не може изрично да се кажа кой човек е „ добър “ и кой не. Ако желаеме да спечелим благосклонностите и уважението на хората, можем да поставим малко старания и ще си заслужим призванието „ добър “ човек.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР